Kurs

Paragliderkurs

Haugaland Hang- og Paragliderklubb holder jevnlig paragliderkurs. Aktuelle tidspunkt for oppstart er enten om våren, eller juni, eller høsten.

Vanligvis blir det holdt ett paragliderkurs pr år. Det blir kurset lørdager og søndager, og ettermiddager/kveld når det passer.

Ta kontakt for mer info og melde din interesse. Det blir satt i gang kurs når det er nok elever som vil være med.

I løpet av et par timer vil du bli ”airborne”, men bare max 2-3 meter over bakken i begynnelsen. Vi flyr i en liten bakke der vi øver på å starte paraglideren, fly rett frem og lande i bunn av bakken. Så øver på dette nivået før vi går videre til gradvis større høyder å fly fra. Kurset vil ta deg fram til parapro trinn 2, som gir deg lov til å fly alene i høyden under rolige vindforhold, med gode start- og landingsforhold, på et flysted der du har fått utsjekk av instruktør.

Kurset varer ca. en måned avhengig av vær og vind. Når kurset er ferdig, eller i løpet av kursperioden bør en kjøpe eget utstyr for å fortsette. Instruktør kan være behjelpelig med å skaffe brukt utstyr eller henvise til forhandler hvis man vil kjøpe nytt. Kurset foregår stort sett i Vats og Etne. Vi har mange fine flysteder på Haugalandet vi kan fly fra.

Når paragliderkurset er ferdig utdannes vi videre ved å fly sammen med andre instruktører eller piloter under snille forhold på flysteder hvor en har fått utsjekk av instruktør.

Kurset blir lagt opp til at det skal passe for skiftarbeidere, turnusarbeidere og offshore arbeidere etc. Bare send inn oversikt hvordan man jobber på mail så gjør vi det beste ut av det. Men da er det viktig at når en har fri fra jobb så må man prioritere flyving, og ikke golf, shopping eller andre ting… Kort sagt: har man lyst og interesse så går det fint.

Paragliding er spennende, krevende, morsomt og selvsagt potensielt farlig. Dette gjelder alle sporter hvor det er elementer av høyde og fart. Om du lurer på om du kvalifiserer til å kunne drive med paragliding, ber vi deg tenkte gjennom disse punktene:

  • Er du i normal god fysisk form
  • Kan bære en ca 15 kg ryggsekk i fjellet
  • Har du normalt syn og hørsel
  • Har du normal motorikk og styrke
  • Orker du å gå litt i fjellet?

Et paragliderkurs vil kreve mye innsats av deg! Og som alt annet man må jobbe litt for, så er det så utrolig gøy når man er i gang!

Hvis du er over 60 år, eller har andre spørsmål knyttet til dette, så ta gjerne kontakt med oss for samtale med instruktør.

 

Hanggliderkurs

Vi kan også tilby hangglider kurs, det er kanskje den kjekkeste måten å fly på, større fart, mer flyfølelse. Vi er bare 5 medlemmer i klubben som flyr hanggliding nå, så du vil bli tatt vel i mot hvis du ønsker å begynne med hanggliding.